Panicking

Two days ago, at night like this..around 8.30 when I was in the middle of my story telling before bedtime…..I asked my double G to drink a water before I continue the story..so they drank and I was just about to return back the glass to the table..and suddenly I heard the sound…. BUMMMMMMMM!!!!!!!!! It was very hard bump! I KNOW IT from the sound… and OMG! That bummmm was Gwin bumped her face to the floor only her face beause she was not able to hold her body with her two hands so only her face… she got trip to our ‘kelambu’ and she did not expect to fall (yaiyalah..mana ada yg expect to fall ya)

I WAS SHOCK!!! and that panciking moment bursting when I saw blood came out from her nose! Lots of blood…and she vomitted too…don’t ask me how hard she cried..really really hard and loud…I was shaking..I hug her…tried not to get panick but still….I was shaking..and I dial my mom’s phone number…and asked them to come ( they live near me) and there…. I got so panick and I brought Gwin to the hospital…just to make sure everythings is fine.

The doctor said we need to observe her for these 3 days….if she’s okay (means do activity actively) so no need  to do a CTscan or another check up.
To our observation she’s ok and doing great..Thank God!!!

My question is….how to manage that panick feeling? Its so easy for me to get panick esp when its related to my children’s life/safety. Is it natural? Just like 2 months ago, I and Gwin were about to go to school with my motorcycle..and I don’t know why I can’t handle my motorcycle then we fell down alias nyungsep ke got….Gwin cried…very loud! I as usual shaking again! The speedometer was broken and because I was so panick and shaking (literaly) then my neigbhour who brought my motorcycle back home…I was so panick because Gwin fell down and cried… The first accident  with my motorcycle was 2 years ago when I was about to fix my glasses at night…I fell down and got injured on my feet and hands…luckily I still manage to ride my motorcyle home. If I compare with the first accident ‘nyungsep ke got’  actually my first accident is worst! Really worst…but surprisingly I did not as panick as When I got accident with Gwin…I’m too scared if something happen seriously to her.

I know its natural to have that feeling but if I know some techniques or tips of how to  overcome that panick feeling..please do let me know… and thank you for that… Thank you :))))

*this post is written on my phone before bed…sambil ngantuk2 tapi ngotot mau cerita ini* sorry for the typos

image

Advertisements

20 thoughts on “Panicking

  1. gw gak ngerti gimana cara ngatasinnya Joe, tapi kalo gw ama istri gw saling ngingetin biar kita sama tenang. Seringnya sih gw yang panik. Etapi bener deh kalo lihat pasangan panik gw ato bul bisa jadi lebih tenang. Mungkin bisa latihan ama Uppa Jo buat saling ingetin.

    • Iya sih….pengennya gitu tp masalahnya uppa kan di cilegon dan… 2 accident belakangan ini terjadi saat cuma ada gue doank…ampe gemeteran guenya…ihh syebel deh ga cool banget jadi mamak2 *thank u anyway*

  2. siapa pun pasti panik kalau kejadiannya kaya gitu. tapi mungkin kalau udah pengalaman dengan dua kejadian di atas, paniknya bisa bekurang dna tahu apa yang harus dilakukan…. barangkali

  3. kak joeyzzzz aku kalau jadi kak joey juga pasti panik deh namanya anak sendiri kan, semua orang tua pasti bakal ngerasain hal yang sama, jadi kayanya wajar deh. aku juga orangnya panikan, tp suamiku tuh santai banget, jadi kalau udah panik aku suka kebawa dia aja belajar nenangin diri sendiri jadi gak panik2 amat hehe semoga sedikit berkurang ya kak joey πŸ™‚

  4. wajar kok kak Jo paniknya itu, apalagi sama anak kan kecelakaannya 😦
    kak aku ikut sedih denger Gwin jatuh sampe berdarah hidungnya, semoga gada apa2 dan Gwin & Gavin aman2 terus yaa πŸ™‚
    semangat dan hati2 terus kak Jo bawa motornya πŸ™‚ πŸ™‚

  5. Kebayang paniknya kek apa Jo, dan rasanya sih wajar ya, kalo tips menenangkan diri menghirup napas dalam2 aja (sambil memejamkan mata), tahan sebentar, terus embuskan pelan-pelan kali ya, it works for me at least, coz lumayan panikan en jantungan jg kalo ada apa2..

  6. aku juga lho mbak sukanya panic inside, tapi cool outside. hahahaha, pencitraaan abezzzz πŸ˜€ πŸ˜€ . btw, tetep naksir sama alis mbak jo. tebel. cakeeeeep πŸ˜€ πŸ˜€

    • Hahahaha santi….kalo aku mah healthy inside fresh outside *lahhh kepriben ini uc1000* lol :))))

      Maacih yawww alis sinchan ini bukan hasil sulaman..apalagi obrasan :))) lol

  7. OMG!! Gue harap Gwin baik baik ya Jo. Wah kalo gue jadi elo sih mungkin gue udah ikutan nangis sama kerasnya secara gue pan panikan orangnya. Pelan pelan sih emang gue berusaha untuk gak panikan biasanya (kalo inget dan gak keburu panik) biasanya gue tarik napas dalam. Dalam beberapa kejadian gue ngerasa itu ternyata ampuh banget loh

  8. Seremmm Jo dengernya, moga2 si Gwin baek2 aja ya. Aduh kalo gue ga kebayang gimana ya itu, sendiri jatoh aja terus sendiri nangis haha. Gue gampang panikan juga jadi orang, kadang2 malah menjurus parno semacam kalo telp ga diangkat lhooo kenapa ada apa ini haha.

    • Iya Mar….gue juga panik ampe shaking…pdahal waktu gue kecelakaan motor 2 thn lalu itu lmayan parah ampe kelempar dr motor..tapi gue ga panik dan masihbbisa ngelanjutin perjalanan..nah giliran gue boncengbsi gwin dan jatoh itu ampe gemeteran 30 menit… takut kenapa2 dan untugnya pake helm jd ga ada yg luka tp ttp gue shaking juga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s