61

EF # 1 : Consistent (My Word For 2015)

Ahhh finally after here and there, after a long winding road (hmmm exaggerating..as always…haha) I know what to write for today’s English Friday program. So, as you have seen the title above, yes I have chosen the word ‘CONSISTENT’ for 2015. YEAYYYY!!! ๐Ÿ˜€

I hope nobody choose the same word because I thought I have worked so hard to find this word. HAHAHAHAH…Lol jk.Yeahhh of course it is nice reading the same topic from different point of view. Right? *ok, I see Dani, Ryan and Nita nodding their heads*. ๐Ÿ™‚

THE REASON

So, enough about the preambule, let’s go find out the reason why I choose the word consistent for 2015. According to what I have seen and experienced before, In order to be successful (in whatever it is) then we need to be consistent to what we are doing. Yes, it sounds so easy! C-O-N-S-I-S-T-E-N-T . What is so difficult of being consistent? Yeah right! It is easy to say, because the word consistent only consist of ten letters. Of course you now, that being consistent is the most difficult thing to do in this world. But again, saying that it is difficult doesn’t mean it is impossible. Well, at least this is a very tough thing for me. So, in 2015 I want to challenge myself to be more consistent. Would I be succeed to be more consistent in 2015?

THINGS I NEED TO DO

By saying that I need to be consistent, here are the lists of things I need to be more consistent of:

1. I have to be more consistent in praying. I admit it, there are nights that I was too lazy and sleepy, and there you go! I forgot to pray to God. A prayer is not just requesting something from God, right? but as simple as thanking HIM for HE has taking care of us for the whole day. For every beat of our heart, every second of our life. So, be CONSISTENT IN PRAYING. IT’S A MUST JO!

2. I have to be more consistent in reading the story books for my kids. Again, there are days that I was too tired to read them story before bed time. Last week, every night I told them stories about “TINI”, and they like it very much. But I couldn’t stand when my kids asked me to re-tell the stories until ten times….Ohhhh my!

3. I have to be more consistent with my life style. Last November, ย I joined the clean eating program with other bloggers (May). But then I failed on the 14th day. Yeahhh at least I made it to 14 days (proudly saying..hahaha). Moreover, as I am not consistent anymore to drag my ass to Muay-Thai camp, then I won’t complain seeing the weight scale that keep moving to the right side, pointing to 60, OMG!!!!! help me please! ๐Ÿ˜€

4. I have to be more consistent to save money and not to waste it through the online shops. HAHAHAHAHA…..yeah right!(blame it to Instagram) and another thing that I need to stop is, always buying food and some snacks such as martabak, sate padang, kebab turki, and many more. Errrrrr….please somebody stop me!!! that is a waste and not healthy too. *but it’s yummy you know??* ๐Ÿ˜€

5. I have to be more consistent in writing ย journals without typos…yeahhh again you are right, I am a queen of typo and sometimes I’m too lazy to fix it. Please someone just hit me (with money if possible..lol) or just remind me if I still make many typos here and there. Gracias!

6. Well, of course I have to be more consistent in blogging, especially the consistency joining this English Friday program held by the BEC (Blog English Club), because I’m afraid that I will not be consistent after doing this few months or even weeks. But, you know what? This is the coolest thing I have ever seen in blogsphere. Thank you founders, Dani, Ryan and Nita. And it is nice knowing all of the other members, including the grammar nazi (that is the term we called for the mentors..lol) I am so grateful being one of the members..

As an addition, why do I want to challenge myself to be more consistent? Because I am consistently inconsistent…. (lol…thank u mas andik for the words)

And like what Coldplay has sung for us…. “Nobody said It was easyyyy..”

Yeah right! Being consistent is not easy, but I hope I can be more consistent in whatever things I do in my life. I hope those are the good things that will bring me to the word ‘successful’. Finally I am here to say: 2015, I am ready to be more consistent……

*hear universe, HEAR!!!*

XOXO,

Joey, who is consistently inconsistent

This post is the first post for ENGLISH FRIDAY (Blog English Club)

one of my picture shown here won't hurt anyone, right? lol :D

putting one of my picture here won’t hurt anyone, right? lol ๐Ÿ˜€

43

10 Favorite Children’s Songs In School

Musik, lagu dan gerak adalah hal yang ga bisa lepas dari kegiatan sehari-sehari sebagai guru TK di sekolah. Salah satu hal yang saya sukai adalah kegiatan ‘Circle Time’ di pagi hari. Biasanya waktu circle time ini dipakai untuk bernyanyi sambil menari, juga membicarakan topik sesuai thema hari itu dan sebagainya.

Lagu yang diajarkan untuk murid-murid bisa beragam sesuai thema, tapi ada 10 lagu yang ternyata menjadi lagu andalan saya..bisa dibilang sih, sayanya yang ketagihan nyanyiin lagu-lagunya. Maaf ya lagu-lagunya yang versi Bahasa Inggris. Duhh pengen sih lagu anak-anak berbahasa Indonesia. Next time dibahas ya.

Ohya, tujuan saya kasih 10 list lagu anak-anak kesukaan saya ini tentunya siapa tahu bisa jadi referensi buat yang suka nyanyi-nyanyi juga dirumah bareng krucils. Hihihi sok bener ye ngasih referensi lagu anak-anak. Beberapa lagu mungkin familiar buat kalian, dan ada beberapa lagu yang mungkin baru. Yuk mari ditengok satu persatu.

1) Music, Music : Tumble Tots

Lagu ini tuh always number one favorite buat saya karena anak bisa diajak bergerak dengan menggunakan bantuan sticks (saya pakai chopsticks). Gak cuma buat lagu dan gerak tapi lagu ini juga ngajarin tentang konsep ‘left’, ‘right’, ‘front’, ‘back’ dsb. Lagunya asik banget untuk goyang…coba liat aja videonya kalo ga percaya.

2) Skinamarinky Dinky Dink
Lagu klasik yang nyenengin banget. Apalagi bagian pas bilang ‘I love You’ sambil nunjuk temannya dikelas …

 

3) Baby Beluga
Cute…. suka banget lagu ini dan Gwin juga hapal liriknya (walaupun agak ngaco dikit) lagu ini dinyanyiin waktu kita lagi bahas tentang”under the sea”.

 

4) Dingle-Dangle Scare Crow
Lagunya ada di cd tumbletots (saya ngefans sama semua lagu-lagu di CD tumbletots). Yang lagu ini sedikit silly tapi sukaaaaa…. anak-anak pasti ketawa ngakak kalo dah nyanyiin ini dan minta diulang terus… *lalu gurunya pengsan*

 

5) Miss Polly
Sebenernya ini masuk kategori nursery rhymes sih. Tapi saya suka karena kayak bercerita. Trus dikelas saya selalu pilih siapa yang jadi miss polly dan yang jadi dokternya. Nggak lupa sama peralatan dokter dan bonekanya. Berebutan deh yang jadi dokternya.

 

6) Down In the Jungle
Lagu yang silly juga tapi fun…

 

7) I am The Music Man
Lagu yang fun juga untuk belajar mengenal jenis-jenis instrumen musik.

 

8) Mr. Sun
Lagu sejuta umat ya dikalangan anak-anak. Kan selalu ada di acara Barney.

 

9) If All The Raindrops
Lagu yang liriknya paling ribet untuk dihapal tapi seru kalo dah nyanyiin ini bareng anak-anak. Entar bagian aaaaaaa mulutnya pada mangap dan suaranya kenceng banget…hihihi lucu deh pokoknya.

10) Strawberry Pie
Lagu ini ga nemu videonya tapi liriknya begini:

I’m piciking strawberry on my way.
I’m making strawberry pie today.
The bigger, the redder, the juicer, the better…
All for my strawberry pie.
Ooey, goowey, juicy, fruity strawberry pie (3ร—)*clap2*
Ooewy juicy strawberry pie

Ahhhh jadi pengen nyanyi sambil jejogedan…..