Spread On My Bread

When I opened my fridge this morning, I saw various kinds of jams and I just noticed that each one of us at home has different kinds of favorite jam. Hmmm I’m pretty sure that you have the same case at your home too, rite?

Our jam

Our jam

Well… talking about jams, now we can see lots and lots of variations and brands are available in supermarket. Who don’t know the famous Ovomaltine? People said its so delicious and even it beats the taste of Nutella( everyone’s fav). Says who? Well, some people said Nutella is way better than Ovo, or Hersey better? I don’t know either because for me, all of them taste the same. It’s just chocolate which is turned into a jam, anyway! Ehhmm to be honest, I haven’t tried how delicious the Ovomaltine is but I believe it won’t have a big difference with Nutella or Hersey or the other.

which one you like?

which one you like?

By saying that, do you notice that I’m actually not into chocolatte when choosing a spread for bread? Yes of course, I’m not really a fan of choclatte when choosing a jam. Because if I do, then maybe I have bought it in Duta buah with a very unrealistic price. MAN! Remember the first time they sell it in online shop? More than 100 thousand rups and now guess how much are they? Some sell 50 thousand and some sell 60 and yet I haven’t bought one of them.

So here are our favorite jam at home:
Uppa: He prefers fruit jam like : strawberry, blueberry and pineapple while I hate them so much. Yes I really don’t like strawberry, pinapple and bluberry jam. Ok, yes I have tried my best to lick it sometimes but they are still my least favorite jam.

My kids : Both of them love choclatte of course and kk G started to love strawberry jam like her dad.

Me: hmmm me? I am more into peanut butter, yes I love peanut so much. SKIPPY is my favorite. Yes skippy is so perfect on my bread until Nissa sent me a very yummy Cinnaamon Spice (peanut spread from Kraft). OMG! I love it so much. Thank you Niss, for bringing them all the way from Aussie (Nissa opened PO for this a month ago). This is a delicious combination of roasted peanuts blended with real crushed cinnamon. Hmmmmmm so yummmm! *OMG, I am imagining it now* I love peanut and I love cinnamon and they mixed it together. What a brilliant idea!

Yummmm!

Yummmm!

Besides peanut, I am also a fan of Srikaya Jam. So far, the best srikaya jam is from North Sumatera (Medan) but since its impossible to get it for my daily jam, so Holland Bakery gives me solution. Have you tried their srikaya jam? Ohhh it is so good and the taste is as yummy as the one in Medan. The other important thing about this jam is, the price is so affordable only 19 thousand rupiahs for the big jar. Wowwww! Nice offer isn’t it? Unfortunately most of the times they lack of stocks and the jam cannot be kept for more than 2 weeks. But that is the good thing right? Most probably no preservative added here.

So, what is your favorite jam?

Advertisements

63 thoughts on “Spread On My Bread

  1. Jooooo, kau ngomongin my sof spot huh kau bisabisanya ngomong ini pas kau mayo. Edi dan aku fans berat selai serikaya!! Kalo mamak atau mertua dari Medan, minta dibawain Selai Serikaya Wijaya Kusuma (Peringgan), sampe 4 jar dan masukin kulkas. Enaknyooo. Nah skippy (yang crunchy tutup biru) itu kesukaan Edi dan Gaoqi. Ephaim selain keju spread atau keju lembaran atau any kind of kejulah, ya si Ovomaltine (padahal dia not into coklat loh, nutella aja dia gag suka makanya aku heran, lucunya Gaoqi fans coklat malah gak terlalu suka ovo). Aku masih teteeeup nutella dong atau mentega pake gula pasir. Gama pecinta coklat malah kalo buat spread gitu gak suka coklat, dia mau roti tawarnya plain atau pake madu. Jadi emang di rumah meski sarapannya roti, teteup heboh di meja makan karena semua punya kesukaan masing masing

    • Hahahaha emang nih salah banget upload ini. Dah kutulis dari sebelum mayo ini sebenernya pas paket dari Nissa datang. Cuma hari ini pengen posting sesuatu tp stok di draft yg ready cuma postingan ini. Tambah lagi baca komenmu ttg selai srikaya.. haishh!! Wrong! Wrong! Lol! Tinggal 3 hari uuuyyy

  2. Kalo gw paling suka peanut butter plain without anything added. Hahahaha. Kalo coklat rasanya giung sementara kalo rasa buah gw males, mending makan buah langsung ajah. Hihihi.

  3. I like Nutella and Hazelnut Crunchy and Cheese spread. My boys love Vegemite (of course!), Peanut Butter and Strawberry Jam. All of them are yummy but they also high on sugar, so I don’t let my boys consume them everyday. I like Srikaya too, but no Srikaya here!πŸ˜…

    • Aku no clue tadi pas baca Vegemite, ku googling ternyata spread coklat kha Aussie ya mba. Iya high sugar ga bisa tiap hari. Kadang aku ada masanya bosan makan roti pake selai apapun. Mesti stop dulu for quiete sometimes.

      • Vegemite ini adalah dark brown spread made from left over brewers’ yeast extract and various veggies and spice, Jo. Jadi bukan chocolate. Rasanya nano nano banget, antara asin, pahit pokoknya aneh dehπŸ˜€πŸ˜… Aku dari pertama samoe sekarang ga perna suka😜

      • *Nimbrung* Aku suka Vegemite..πŸ˜ƒ Malahan jadi favorit.. Suamiku sampe nyaris gak percaya aku doyan spread yg satu ini. Dia bilang, seumur-umur baru kali ini nemu orang Indonesia yg doyan Vegemite..πŸ˜†

  4. aku suka nutella mbak Jo, kadang-kadang suka juga sama strawberry jam, but not my favorite. Serikaya itu juga kesukaan aku buat dimakan sama roti. Enyaaakkk

  5. hihihi enak ya Jo…i think its genius combination of roasted peanuts and crushed cinnamon!! buat nagih ..and I like kaya too! mix with butter . there you go another combo yummy on my toast !

    • Iya nis…nagih banget. Mudah2an barangnya segera masuk disini. Aku hemat2 nis makannya. Skrng lagu mayo jadi kukekeup dulu dikulkas..hahahaha. yayy toss pecinta kaya.

  6. Aku suka coklat atau coklat kacang Kak samapun aku ga gitu suka yang buah-buahan. Btw kalo ovomaltine itu yg bikin enak karena ada crunchy2 nya

  7. Nutella, hahaha. When I was in Sydney & lived with my relatives, the 5 of us in a house could consume 3kg nutella a month, hahaha. We usually bought the 750gram jar…. We waited until it was discounted to 5 or 6 AUD/jar and we bought 2 or 3 jars for the stock at home. And I also love cheese and I found a very cheap brand there. $3 for 24 slices. Abi consumed 2 cheese+egg sandwich almost everyday bcoz thats the only thing I put inside his lunchbox.

  8. Aku #teamnutella walaupun patut diakui ovomaltine enak banget juga Jo. Tapi kebanyakan ovomaltine bikin mahteh, kalo nutella sih ga bosen2 hehehehe

  9. aku suka srikaya atau coklat atau keju2an, suamiku sama kaya kak jo sukanya kacang hahaha tapi dia suka juga sih buah2an strawberry atau blueberry. kalau krucil gak suka makan roti2an tp kalau mesti milih dia senengnya coklat2an hahaha beda2 yaaa

  10. I loooooove peanut butter and jelly! It has to be the one in a jar, both flavours swirled together. Smooth PB and no chunks please, don’t fancy peanut in between my teeth after gulping the whole thing down. Noms.

  11. hahaha iya juga ni, kalo sarapan roti, aq suka taro jam di meja kursi masing2.. supaya anteng ga grasagrusu..
    suami masih tetap suka srikaya Ganda donk ah,,jadul tapi ga tersaingi menurutnya, di Pontianak juga srikaya jadi favorite lo Jo, dulu kami sering beli di toko kopi ada gambar ayam gitu entah apa namanya lupapun akuh…
    Kalo aq suka kejuuuuuuh,apapun tenyang kejuh…..
    Shaloom suka stramberry dan srikaya
    Ben ya apalagi kalo ga Nutella,Ovo, dan teteup SRIKAYA, berhubung simatua dan mamakku di Medan, ya sudah barang tentu kiriman ikan teri dan srikaya jadi jadwal bulanan,,,hahhaha
    toss agh (lagi-lagi)

    • Huaaa srikaya Ganda!!! I WANT! nyar mau nitip sepupu bawain srikaya ahh dari Medan.
      Heyy yesss I love cheese too..makanya dikulkas ada cheese spread juga kan.

      • iya say,aq juga suka tuh spreading cheese yang merk itu…#ngencez.. ada juga sesekali beli spreadable ProChiz, macam ceddar kemasannya..
        dan oh ya, aq sukakkkk juga kakak makan roti dioles mentega dan gula pasir putih,,,ya makjang, enak kali pun.. apalagi dioven itu kue ya ampuuun macamlah kita sebut bagelen ala-ala…. hahhahaha

  12. Hahaha, I don’t really like fruit-based spread like jams πŸ˜€ . Usually I like the chocolate one much better πŸ˜› . Or butter πŸ˜›

  13. Waa selai… saya suka nutella dan ovomaltine, lebih baik lagi kalau ada yang mau kasih gratis Mbak :hehe *maunyaa*. Tapi saya jarang makan roti pakai selai Mbak, soalnya lebih suka beli langsung jadi roti bakar begitu Mbak :hehe. Eh roti srikaya itu enaak, favorit saya bangeet :hehe.

  14. Nutella sama Ovomaltine gak sama. Bahan utamanya memang coklat, tapi kalau nutella rasa hazelnutnya ‘kenceng’ sementara kalau ovomaltine tanpa hazelnut dan lebih crunchy (plus eneg). Rasanya beda dan gak boleh dibandingin (hahaha #teamNutella banget), tapi kalau mau dibandingin Nutella jawaranya.

    *cinta mati sama Nutella dan happy banget karena di rumah pencinta nutella cuma aku seorangan.*

  15. Ovaltine ada rasa crunchy2 gitu, Jo. Ya beda tipislah rasanya dengan Nutella. I do love peanut butter, adding a bit of choco taste. Jadi laper uhm . . . *tahan nafsu makan

  16. Aku suka semua selai dan olesan untuk roti yang asin-asin juga karena rakus Jo ha…ha…Ah itu Sarikaya (eggjam) memang enak banget. Kalo ke Indonesia pasti beli deh, ngga pake mikir kalorinya πŸ˜‰

    • Haahah sama mba yo aku juga suka yg asin2 dan kalo yg asin jadi ga eneg alias makannya bisa banyak..haisss.. oh srikaya itu Englishnya egg jam ya. Tq mba yo…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s