DAY 7: Book Recommendation

Honestly I haven’t started reading any books since 2017….gosh! And I only read 2 books last year : Intelegensi Embun Pagi and Architecture Of Love. Intelegensi Embun Pagi was one book that I have been waiting so impatiently. While, reading Architecture Of Love was because a bit dissapointment with Critical Eleven, a previous book from the same author. So I thought AoL would be different from CE. CE was the book that I read because of my curiosity about how “IN” (the writer) will develop her story. I read CE from a short story (kumpulan cerpen “Autumn Once More) and I think that was a good short story. However, when so many people saying the book was so amazingly good, vice versa I was a bit dissapointed. I can’t find what’s the conflict in it, whats the point? But the short story version is so much much better. Again, the style of her writing is still the same with the perfect chatacters: good looking guy, very rich and very pretty and rich woman and they live in a big city with urban life style>> and I get bored with this kind of metropop style. There is nothing wrong with very good looking guy and pretty woman and about luxury life style but I don’t know why but mentioning the famous brands in almost every page of the book is a bit annoying for me…sorry mba IN and sorry for her fans. I’d rather re-read all AliaZalea’s books (so cheesey but so damn good Hahaha). I don’t know if I will watch the movie version of CE (it will realease this year). The update about the movie on her Socmed is too much already and it kills my curiosity, again so sorry for the fans but I just can’t help it anymore. However, I am waiting for her next writing, hopefully she will go out from her comfort zone and write different kinds of book. The only book that I like from her is “Antologi Rasa”, I can see the clear conflict and good ending.

On 2015 I was able to read few books. Maybe around 7 books (Mocking Jay, Let it Snow, Eleanor and Park, Negeri Para Bedebah, Negeri Di Ujung Tanduk, Love And Bites, Allegiant ) Among them all, I was so facsinated with a book from Tere Liye “Negeri Para Bedebah”. I don’t know that reading this kind of political story would be this interesting. I thank Dani for recommending this book to me. It was a very good book. It gave us a picture of how dirty the politic is, and how greedy they are. I know there are so many parts that for me it was too good to be true but overall I love how Tere Liye telling the story, so intense and You cannot stop reading it.

However, if there is a book that I should reccomend you to read, it would be “PARTIKEL”, one of Supernova series by Dee Lestari. Why I choose Partikel? Why not ‘GELOMBANG?” Hehe I think Partikel is still my most fav book among all of Dee Lestari’s book. First, it was the first book I read from all her writings and it triggered me to read the whole series of Supernova. I never know that reading supernova would be this fun and made us relate to ourselves.

Partikel is such a complete story, it teaches us so many lessons about finding our true self, about life, about our relationship towards others and about chasing our dream. Here is a glimpse of my review about Partikel in my blog few years a go:

Dan dalam waktu 3 hari saya selesaikan dengan emosi yang campur baur…bahagia liat Zarah yang sukses sebagai wildlife photographer. tangis haru melihat hubungan Zarah dengan ibu, adik dan abah uminya, amarah terhadap Kozo sahabatnya yang berkhianat karena berhubangan ama kekasihnya yang bernama Storm dan penasaran dimana ayahnya Zarah si Firas itu… pokoknya aku tenggelam dalam karakter Zarah!

crazy!!! she’s a genius! I mean Dee is Super GENIUS!!!

saya sih ga terlalu tertarik dengan fungi dan ilmu2 biologi yang ada disitu apalagi ufo dan alien2. Tapi tentang orang utan…saya ampe nangis bagian dia mau pisah dengan Sarah anak orang utan yang 3 tahun diasuh Zarah….

Writing today’s challenge has made me realized that I should go back to my reading activities. I should stop or break for awhile from Kdrama (yes I know Kdrama is the main reason why I have no time to read books nowadays..duh my guilty pleasure😧). 2014 was my best year with books. A year where I can read 23 books. Wowwwww that was a big number for me since I am a mother of two and I work full time too.

image

My dusty bookshelf…Books I have read

Anyway, Sondang our favorite mamak who lives in Birmingham now just sent me 2 books few weeks a go. One is for me: Sophie Kinsella and the other one is ‘Pippi The Long Stocking’ for duo G. Thank you mamak Get123 for the package all the way from Birmingham. This should be a good reminder for me to read books again. I will try to read more and more books. Ok, I will read the Sophie Kinsella within this week (FYI, I have one week holiday..yeayyyy!!!!) Thank you Sondang!!! I love you so much deh. You know what? While Sondang was giving a trigger for me to read books, I trigger her to watch Kdrama. Hahahaha no I never ask her to watch Kdrama (but maybe I spread the ‘poison’ already by writing Kdrama all the time in this blog..lol😂) She was texting me yesterday that she has started watching Reply 1988…Lol..I was so surprised that even she did not comment on my writing about Kdrama thing, but she finally kepo to watch it Hahaha. But I am pretty sure…Emmmm No, I am VERY SURE that she’s gonna love it. I was so impressed that she can patiently watch it only 30 minutes per night. Hahahaha it means she will spend 3 to 4 nights to finish 1 episode because 1 episode equals to 1 hour 45 minutes. Lol… Happy watching Sondang, after Reply 1988 I hope she will not try another Kdrama Hahahahaha..but I honestly can’t wait to read her comments when she finish this series..LOL 😂😂

So, I can’t wait to get that feeling again, a feeling of falling in love to the characters in books. A feeling of love to Zarah in Partikel, to Eleanor and Park in ‘Eleanor and Park’, to Thomas in ‘Negeri Para Bedebah’ and many more characters in good books. I will try my best to spend time reading books again. That kind of feeling..oh I miss it so much.

*OMG this is kinda long post for 15 days writing challenge* 😃 sorry but I can’t help it…when talking about books.

See ya on writing challenge Day 8..yes is half way, baby!!!!

Xoxo,
Joeyz- the book addict (tapi boong 😉)

Advertisements

23 thoughts on “DAY 7: Book Recommendation

  1. Aku kurg suka tulisan tere liye haha.. baca satu bukunya yg pulang terus baca negeri para bedebah yg d post dia d fb secara berkala.. kalau kata ku hampir mirip jd kurg tertarik. Partikel oughhh ternyata firas ada d sana selama ini… Sedih bacanya bagian itu.. tapi cuma piras ya yg nga terlahir lg. Dia satu gugus brg mpret kan ya.. akh pingin baca lg haha

  2. Lanjutannya negeri para bedebah juga ga seru de….kauak aama2 aja ya

    Iya ga nyangka nasib Firas termyata seperti itu. Itu aku ampe mikir mulu kemana sebenarnya Firas ini. Bagus yaaa supernova series ini walau menyisakan banyak pertanyaan

  3. Ga boong aaaah, beneran book addict, orang sampe loncing buku ama mbak dee gitulohhh :P. Nanti di Indonesia gw mau coba baca yang tere liye ya Jooo.. penasaran jg ko banyak yg review nih

    • Hahahaha itu kan diundang krna narsum abal2 di Gelombang Dil…yang hadir penulis kece semua..gue doank yg rakyat jelata…hihi Tere liye coba yg Negeri para bedebah ini Dil…cakep!!!

  4. Partikel gw baru sampe Jumat lalu Jo.. abis pesen online. Mayan diskon.. AoL ku hilang a.k.a gak keliatan since beli beberapaa bulan lalu alhasil belum jadilah ku baca itu buku..

  5. Supernova… Oh aku terlalu mencintai KPBJ. Emmm Partikel, nggak suka sama Zarah yang peragu, lebih suka Diva. Hihi😄😄😄

    Kalo bukunya Ika yang metropop itu nggak tahu kok banyak yang berasa mengganjal.

    Tere Liye, aku suka ngantuk baca bukunya. Tapi bagus sih.

  6. Ika gw gak demen gaya bahasa dia campur aduk bentar Inggris bentar Indonesia. Gw jd merasanya kalau mau yah Indonesia aja atau kalau Inggris yah semua jangan campur aduk nggak karuan. Kalau Inggrisnua cuma dikit sekedar istilah2 aja sih gak masalah, ini kaya banyak banget kan percakapannya. Rasanya gimanaaaa gt, kurang membumi yah hahahaa…trus gw gak demen bahasa twitter gt pas novelnya yg twivortiare. Yah mungkin emang gw selera jadul lbh demen yang bahasanya mengalir huahahaaa. Gak bisa ikut model kekinian bentar bahasa Inggris bentar bahasa Indonesia serasa sok gaul ahahaa…maap yah buat penggemarnya juga (tapi gw tetep beli sih Jo bukunya). Gw tau maksud elu pasti ngomong merk2 branded tas dan sepatu yah huahahaaa

    Alia Zalea mau keluar judul baru kan Boy Toy atau Toy Boy yah, kebalik2 nih gw lupa…

    • Iya fel….bener banget kuramg membumi..semua2 serba branded..Alia Zalea lebih membumi walau metropop juga ya. Iya mau launching boy toy liat di FBnya. Gue masih lebih suka gaya nulisnya Jessica Huwae skalian indah bener bahasanya jadi adem bacanyaaaa..lol kita kurang gaul fel

  7. Aku pingin baca bukunya D Lestari. Makin ke sini aku bacanya buku non fiksi Jo, atau misalnya fiktif ya ada hubungannya dengan sejarah. Nice, we’re halfway! Ini aku lagi rapel baca tulisan temen-temen yang ikutan challenge ini. Beware, my comments are coming ya.

    • Coba baca yang partikel mba yo…hehehe teteppp promosi buku fav. Yeah..aku kaget liat notif di wp dari mba Yo semuaaa…lagi ngerapel kayaknyaaa 😊

  8. Awal tahun ini aku baca 2 novel (eh, yg 1 akhir tahun deh), yg menurutku lumayan bagus mbak nya.. pertama The Girl on Paper punyanya Guillaume musso, yg kedua everything everything nya Nicola Yoon.. ini sebenernya pilih acak sih di toko buku, tp ndilalah cocok dengan seleraku :p

    Alia Zalea..hahaha..aku juga suka re-read ceritanya kalo udah keabisa bahan bacaan 😀
    Dan somehow, gw sekarang lg menikmati baca novel korea (yg pengarangnya orang korea beneran lho ya, bukan orang indonesia yg pake nama alias ke korea-koreaan). Rata-rata, novel korea cenderung plain, tp entah kenapa gw menikmati bacanya sambil mikirin di kepala siapa ya pemerannya kalo dijadiin drama..hahahahahaha..

    • Waaah baca novel korea….lol ada motivasi lain yaaa pit biar bayang2in pemainnya. Lol Alia Zalea ini enak dibaca2 ulang…suka deh…

      Akun belum berani minta rekomendasi buku yg bagus soalnya masih banyak tumpukan di rak buku yg belum selesai kubaca

  9. Penasaran yg Tere Liye itu, tp keseling buku lain mulu haha Ah mbak, aku pngn nonton relpy 1988 ni tp takut racun kyk goblin.LOL bikin begadang bgt gara2 penasaran. Tp kata iparku bagusan reply ya?

    • Iyaa mayan seru nad yg NPB tere liye. Nonton donk Reply 1988..itu tontonan wajib para kdramalovers. Jangan begadang nad…mwsti slow nontonnya 1 eps per malam cukup. Hehe… Goblin bagus untuk genre fantasi ya ga nanggung2 fantasinya soalnya. Tapi buatku Reply 1988 drama terbagus yang pernah kutonton. Tadi malam aja aku rerun ntn eps 1 hahaha gokil kan? Ngangenin banget soalnya karakter2nya

  10. wakakakakaka… kita samaan lagi nih mbak.. jarang baca buku karena drama koriyah. drama korea memang bedebah. hahahaha 😛
    tahun kemarin cuma baca 10 buku, padahal sebelum on going drakor sebulan baca 2 buku..duh, drakor kau memang racun! XD

    • Hahahaha racun mematikan ya ahjummah. Btw 10 buku thn lalu mah ya atuh masih kece…tapi untunglah ada writing challenge ini dan tema buku ini akhirnya aku sudah mulai melirik2 lagi buku2 di rak buku (lirik2 doank tapi😉😉😃)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s