40

Kenikmatan Yang Hakiki

Kenikmatan yang hakiki (lagi sering denger kata-kata ini kan ya)….ini sih artinya ya nikmat banget. Perfecto gitulah ya kira-kira. Nah makna kenikmatan yang hakiki tentu aja beda-beda tergantung individunya. Coba cek-cek dulu kenikmatan yang hakiki menurut versi yang punya blog ini…ada yang sama ga kita?

Kenikmatan hakiki buat saya adalah, ketika :

1) Lagi laper banget…lupa sarapan..dan rapel ama makan siang…trus menunya adalah : NASI PADANG DIBUNGKUS…nah kuah rendang and gulainya ampe membasahi kertas bungkus nasinya…HAKIKI bingits kan cuy?๐Ÿ˜‚ #KapanKurusnyaNganaJo?

2) Bangun telat, semua serba buru-buru dan bakal prediksi telat karena pasti lebih parah macetnya apalagi di spot2 tertentu (in my case ngelewatin stasiun Poris…mak janggg pengen nangis berurai permata๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ญ) Tapi entah ada angin surgawi apa…itu jalanan bisa2nya lancar jayaaaaaaa dan malah bisa nyampe di skolah lebih awal banget. Mejikkkkk!!!

3) Saat bokek trus ada yang bayar utang ke kita. Hmmmmm nikmehh!!!

4) Lagi sakit ga bisa makan apa-apa trus yang di otak cuma mikirin oncom buatan mamak…eh dikirimin oncom sama si mamak…yowes deh ga boleh deket-deket magicom makannya..bisa nambah nasi terus๐Ÿ˜ƒ tapi makan nasi panas ama oncom buatan mamak itu kenimmatan hakikinya mencapai puncak banget deh rasanya๐Ÿ˜‚

5) Saat duo G teriak “Ma I want some more please!!!” Saat mereka lagi makan masakan emaknya (which is itu jarang terjadi) hahahahaha kesian amat gue yak…emang dasar nih bocah picky banget kalau makan hanya yang mereka suka aja..huhuhu..makanya pas dia bilang I want some more please…itu kenikmatan hakiki banget….ga sia-sia masak sampe bikin dapur kek abis perang.๐Ÿ˜

6) Lagi hectic-hecticnya kerjaan karena open house di skolah…eh trus dikasih libur sehari ama bu bos…kayak hari ini…yeayy super nikmat hakiki!!! Padahal baru mid term break seminggu lalu.

7) Nonton drama korea tanpa interupsi dari manapun adalah super duper kenikmatan yang hakiki….hahahahahaha…ofkorsssslah yaaa๐Ÿ˜‚

8) Makan bakso di baso jawir lalu minta mangkok kosong dan pisahin 4 atau 5 basonya masukin mangkok kosong tadi trus kasih seledri, bwang goreng yang banyak trus kasih sambel, kecap san saos..aduk2 trus happppp..mamam deh!!! Duh nikmehhh banget qaqaaaaaa ๐Ÿ˜‚ 

9) Ketika si mamak datang and nginep di rumah kita, maka niscaya hidupku bak seorang gadis single lagi. Ada yang masakin, bisa pergi bentaran ama bapake ngedate bedua, plus bisa hosip2 sama mamak sepanjang malam. Lol๐Ÿ˜‚ #AnakDurhake

10) Kenikmatan yang hakiki lain adalah ketika ada yang WA “Jo, udah gue transfer ya” langsung mata berbinar-binar ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ (ini sih nimmat banget yakkk…kalau lagi jualan cupcake). Sama juga kalau kasir di skolah WA “Tc jo….uang After school activities dah ditatansfer ya…” hahahaha mayannnn!!!๐Ÿ˜‚

11) Kenikmatan hakiki lain adalah ketika bisa pergi jalan-jalan dengan kesayangan (keluarga or teman)..ga penting kemana tapi dengan siapa…#azhekkk

12) Kenikmatan hakiki lain adalah ketika ada gojek or JNE datang bawa paket. Yeayyyy belanjaan olshop sudah tiba ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #laluBangkrutDanKere

13) Last but not least…ketika si adik tiba-tiba WA…”Kak lu mau yang mana?” Dengan gambar pilihan berbagai macam New balance shoes. Azheeeegggg…adek cuma 1 tapi baik bener yakkkk….๐Ÿ˜‚ (bukan cuma sepatu…dulu2 mah lipstik or wewangian dll…) maacih adikku…

Jadi banyak banget deh ya kenikmatan hakiki itu….kamu donk, sebutin 1 aja kenikmatan hakiki versimu….
Have a sweet Monday temans ๐Ÿ˜Š

Advertisements
35

Dikuatkan

โ€‹Pernah gak, waktu kita mengalami kesulitan dalam hidup entah kenapa ada aja hal-hal yang menguatkan kita. Waktu muda and single dulu kayaknya permasalahan hidup paling berat masih seputaran kisah putus cinta, atau cinta bertepuk sebelah tangan atau gebetan kita jadian ama temen sendiri. Ahhhh kalau sekarang ingat-ingat itu rasanya permasalahan hidup kita kok remeh temeh banget yak. Semakin kita dewasa semakin complex pula tantangan dan permasalahan hidup kita. Saya selalu percaya bahwa semua permasalahn hidup akan menguatkan hati kita, umpama akar pohon yang semakin dalam dan menguat yang nantinya gak akan tergoyahkan oleh angin yang kencang (sedaphhhhh.. !! Lagi dateng roh sok bijaknya).๐Ÿ˜

Ya pokoknya gitu deh, tiap kali punya masalah kita harus tetap kuat dan sumber kekuatan kita dah pasti dari Tuhan yang kita sembah. Cara mendapatkan kekuatannya? Ya udah pasti berdoa. Selain berdoa ya ada aja orang yang akan berusaha memberi motivasi atau menyemangati kita. Tapi buat saya ada hal-hal yang kita ga bisa ceritain ke orang dan hanya disimpan untuk diri kita atau minimum dengan pasangan kita aja. Oleh karena itu menemukan ayat Alkitab, atau bahkan quote-quote yang menguatkan kita adalah hal yang penting buat saya. 

Terkadang yang bikin saya heran adalah ayat-ayat Alkitab atau quote yang menguatkan kita itu ditemuin secara random aja tanpa sengaja. Kayaknya tahu aja gitu kita lagi down dan ga ada semangat hidup.  Hati plong dan setidaknya saya merasa dikuatkan dengan membaca quote atau ayat Alkitab tersebut.

So, few days ago when uppa and I were in a low moment (which is for uppa, he was just cool…. no worries at all..oh suamiku inilahhh!!! Kik keren banget sih kamu!! cipok juga nih!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜) I bumped into 2 bible verses and 1 quote which strengthen me. 

The first one was this one, a random quote I found in Instagram

For I know the plans I have for you, declares The Lord,plans to prosper you not to harm you, plans to give you hope and a future (Jeremiah 29:11)

Right after I read the bible verse above, I felt a big relieved. Emang gak cukup sih dan tetap masih galau..hahaha, nah saat galau-galau ini ada teman yang upload foto tentang ayat hafalan anaknya. Singkat tapi sangat menguatkan. Makasih ya Tommy dah upload ayat hafalan Timmy di FB (See, kita ga pernah tau kalau yang kita upload di sosmed itu bisa bermanfaat buat orang lain)

Allahku akan memenuhi segala keperluammu (Filipi 4:19)

Dari dua ayat diatas kayaknya tau ya sumber kegalauan saya apa? Pasti masalah finansial? Padahal nggak juga…. malah mungkin lebih complex dari itu. Cuman memang ternyata saya jadi berfikir harusnya just cool like uppa. Lalu tibalah saya membuka FB dan menemukan memories 7 years ago dimana saya pernah menuliskan quote yang saya temukan secara random dari twitter. This quote really really makes my heart feel calm and peace

Sekali lagi saya tuliskan quote diatas…

“As soon as your prayer from your heart has been given, it’s heard and recorded by Your FATHER in heaven – for prayer travels faster than light, it is true, and will always be answered in the right time for you.” -Maryann V. Shue-

Semoga kita semua selalu dikuatkan…. The power of prayer yang ga akan bisa tergantikan oleh kekuatan apapun! THANK YOU OH DEAR LORD!

Have a nice weekend fellaz

(Bahkan selesai nulis ini dan baca kembali bikin saya makin dikuatkan)

Xoxo,

Joeyz 

33

Biar Ringkeussss….

So here I am, with my new haircut. I chopped it really short. Back to my previous haircut sometimes ago ….(yeah 9 years ago I have the same hair style)

“Why? Sayang tau Jo…rambut panjang lurus hitam kok dipotong pendek banget?”

Some of my friends said so. Why? My answer will be: BIAR RINGKEUSSS, sis!!

Yes, I feel that having a long hair is kinda wasting my time in the morning (wash it longer time, dry it longer and comb it longerย timeย too). As I know know that I have pretty crazy and hectic morning almost every day so I think its a good idea to chop this hair short. I even let Kakak G to have the same harcut like mine. Yeayyy I will save 10 minutes at least every morning because of this short hair.

Anyway, I used to have a red hair when my hair is short, I don’t knowย why I’m not confident enough to have it blackย  unless my hair is long (am I weird enough?). So, it’s been 3 years I let my hair grow long and back to my original hair color (which is of course BLACK). Do I regret to chop this hair short? yeah, a bit! but then I need to save time in the morning in order not be late to work!

So, yeahhh! Welcome to the RINGKEUSS DAYS!
Goodbye long hair! and Hello short hair!

image

Cut it really short (still with black hair,my original hair color)

wp-1459735925728.jpg

Left: 2007, Right: 2016 now (I dye it red yesterday but not so obvious maybe after 1 month it will look brighter red)

XOXO,

Joeyz, #TeamShortHair ๐Ÿ˜

78

Not Strong Enough๐Ÿ˜ข

Hallo semua, saya menyapa dari atas tempat tidur dengan infus yang terpasang di tangan kiri (lalu tadi siang pindah ke tangan kanan karena tangan kiri sudah 4 hari dipasang dan bengkak). Saya dirawat di rumah sakit yang jaraknya ga jauh dari rumah. Hiks menyebalkan banget ya sakit itu. Kenapa sikkk pake acara sakit segala? Dah malah sakitnya borongan pulak. Positive thypoid dan gejala DBD. ๐Ÿ˜ก

Untuk menambah dramatisnya hidup ini, pake acara batuk-batuk pulak. Errrrr mantap kali bah!. Eitsss tunggu dulu, supaya kumplit penderitaan saya, si duo G juga tepar dan ndul pake acara di rawat juga. Huoooooooo mantap amat sih!

Kamar anak-anak penuh semua, akhirnya ndul ditaro sekamar sama saya. Ampunnn dahhhh kebayang ga sih uppa dan mama saya repotnya ngurus orang sakit sekaligus 3. Sebenernya kakak G juga sakit tapi dia masih mau makan kalau ndul sama sekali ga mau makan and minum. Panas tinggi ga turun-turun.

Whooosaaaaa…tarik nafas dulu….saya kemaren dah segeran eh hari ini kok tepar lagi ya? Ihikkk..gara-garanya uppa kerja dan mama saya blom datang jadilah saya ngurusin ndul bolak balik ke toilet. Ahhhhhhhhh semoga badai ini cepat berlalu ya. Anak-anak sehat please!!!

Ohya saya dah minum angkak, jus jambu merah, mesen cold press juice di @dewintakitchen dan semua-semua yang katanya naikin trombosit udah saya minum. I can eat and drink anything asal itu bikin saya makin sehat dan jadi sembuh, I even can eat shit, you know!!! Hahahahaha๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Maaf ya baca postingan dengan berita kurang ngenakin dari saya, duh titip doa ya buat kami sekeluarga biar bisa sehat kembali. Dah gitu ya sedih deh soalnya jumat ini tanggal 18 kan my darling Theo James dah maen di bioskop! Duh Aa Four tungguin aku donk ya…mudah-mudahan dah sembuh weekeend ini dan bisa tangkringin kamu cayang. #ngokkkk! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚*sakit2 teteup ajeee mikirin pilem Allegiant*

Well, I’m not strong enough ternyata ya…sejak ga ada mba sari ini kali ke 3 saya tepar dan tepar kali ini yang terparah…memang semua sakit ini berawal dari kecapekan ngurus 2 bocah, ngurus rumah dan kerja tiap hari Plus udara di luar lagi ga karuan dan yeah virus bakteri segala maca gampang menyerang. Kesimpulannya adalah, Ternyata I’m not strong enough! *LAMBAIKAN TANGAN KE KAMERA* ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

43

“Can’t Wait” Moments…..

Sometimes when I feel bored with my daily routines : wake up at 4.30 a.m, cook our meal, prepare my duo G to school, driving to work (bring the kids along with me), teaching, going back home with duo G, do the chores, play with duo G, sleep,wake up again 4.30 a.m…then repeat, repeat, repeat. It’s normal if you will feel bored sometimes, rite?

So what do I do to make myself feel happy? Once in a while uppa and I went to cinema watching movie, but since no more mamak and no more mba Sari so we never had a date anaymore. Instead, we just watch dvd at home once the kids are sleeping. Hahahaha cheap date ya bok!

Recently uppa allowed me to watch the cinema by myself. There is a very near cinema near our house, its cinemaxx and only 10 minutes away from our house. Aaahhh I am so happy. So Uppa and I take turn to watch. We have never tried bringing our kids to cinema and we plan not to introduce them for now (dunno until when).

Well, those watching things really makes me happy. I also read some books to make this heart beating again, feel fresh and ready to start my daily routine again. However, there are times that I still feel bored even with those ‘me time’ thingy. For me, to make my mind and heart happy is to think about what exciting moments are waiting ahead? Yeah…so I will share to you 5ย “can’t wait”ย moments that will make me feel happy and energized everytime I am thinking about it. Ok check these out:

1) I can’t wait for next week because my mom will finally back home after her visit to US. Yeayyyy!!! Opung daycare is open again.. hahahahaha… but poor my sista because I know she needs my mom more than us here. But mom needs to be with her husband too, rite? Anyway its been 4 months since she stayed there. Have a safe trip mak! ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜€

2) I can’t wait for February 28. If you know what event is that. Ahhhh I am so excited but I won’t spill it out here. I hope it will happen. Promise will tell you here after the event. *deg2serrr* ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„

3) I can’t wait for March 18 because…Oh my God!!!! ALLEGIANT PART 1 will be on cinemas…..woohooooooooo can’t wait this one! Really I am so very very excited. See you soon my darling Theo James *lirik Christa..hahahaha*

screenshot_2016-02-15-17-25-01-01.jpeg

4) I can’t wait for March 21 because we will have term break holiday. Ahhhhh I always love holiday even just staying at home. Its one week holiday, btw.

5) I can’t wait for March 26 because its my ndul’s 4th birthday. OMG!! Is he Four, soon???? Awwwwww I always love my kids’ birthdays..its like a reflection moment for me. What have I done to my kids? What will I do for them? What do I do without them? Pokoke mewek moment dah! But love it..dunno why. Anyway, anybody want to guess what birthday theme that he has been requested to me? Yeahhh this lil cheeky monkey knows how to request now….huhuhu big boy sayangnya mama….laffffff ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜š

So, thats all for now about my “Can’t wait” moments. Care to share your “Cant wait moments”?

76

God Will Provide: Tetap Optimis Dan Semangat

Kalian pasti tahu ya bisnis oil and gas company lagi lumayan diterjang krisis dari tahun lalu. Uppa yang kerja di perusahaan yang berhubungan dengan oil and gas pun kena imbasnya. Banyak karyawan yang dirumahkan bahkan diPHK. Kayak yang waktu itu saya ceritain bahwa uppa pun akhirnya dapat giliran diPHK. Sedih memang, tapi saya selalu belajar dari uppa that “God will provide”, jadi harus tetap semangat dan optimis. Salut sama uppa yang hidupnya hampir ga pernah pesimis. Auranya ya positif aja kalau lagi ngobrol sama uppa. Menyenangkan ya punya pasangan kayak uppa? (Habis bikin postingan ini mau gue kasih unjuk uppa ah…sapa tau gue ditraktir sepatu baru weekend ini. Nyiahahaha istri macam apa ini sik? Minta pamrih wakakak).

Intinya ga cuman oil and gas company doank sih tapi banyak bisnis lain yang lagi down juga. Anyway, saya ga ngerti soal keadaan ekonomi dsb tapi saya sedang menyaksikan beberapa orang disekitar saya yang kena dampak ini. Suaminya temen, atau temen sendiri, sodara…dll. Dua teman saya kerja di oil company yang cukup ternama dan dia bilang dah denger-denger isu bahwa akan ada PHK besar-besaran di company tetangga (sebanyak 1.500 karyawan) and probably perusahaan tempat dia kerja juga bakal ngelakuin hal yang sama….huaaa tapi saya ga tau kebenarannya. Rasanya ga kebayang aja gitu.

Sedih banget ya kalau lagi curhat-curhatan seperti itu sama teman. Saya bisa merasakan kesedihannya. Mungkin karena kami pernah merasakannya pada tahun 2012 saat uppa punya pekerjaan yang posisinya lumayan dengan gaji yang lumayan juga plus fasilitas ok banget. Tapi saya ga tahan lihat uppa tiap hari pulang tengah malam dan subuh. Jadi akhirnya resign. Resign tanpa dapat pekerjaan yang baru (nekat emang). Kondisi saya waktu itu adalah sedang hamil si ndul 6 bulan. Malam terakhir dia kerja disana kami nangis pelukan berdua. Literally itu malam ga bisa saya lupain. Kita bener-bener nangis berdoa dan nangis lagi. Kita emang nekat banget untuk resign saat belum dapat kerjaan baru, ya tapi gimana donk? Mana tega lihat suami tiap hari lembur mulu bahkan bisa ga pulang saking load kerjanya yang gila-gilaan. Saya ga mau uppa nabung penyakit dengan kerja rodhi gitu. Gaji gede tapi kerja ga manusiawi ya buat apa kan?

Sedih boleh aja, but life must go on kan? Jadi kita sama-sama saling menyemangati…dan berdoa semoga sebelum ndul lahir uppa dah dapat kerjaan baru. Dan benar aja ga sampe 2 bulan uppa diterima di kantor baru. Puji Tuhan. Intinya uppa selalu ulang-ulang kata-kata ini :”Don’t worry ma, God will provide” iya dia ulang-ulang mulu itu kayak mantra buat kita. Dia juga bilang, kalau kita setia sama Tuhan kita pasti diberkati. Yang penting kita optimis dan
semangat…enak banget ya ngomongnya. Kenyataanya pasti sulit juga kan? Tapi begitulah kata-kata yang selalu diulang-ulang uppa, dan dia selalu bisa melaluinya dengan penuh optimis dan semangat.

Buat teman-temanku yang sedang diterjang badai PHK atau sekedar dapat pencobaan di bidang finansial, tetap semangat dan optimis ya! Don’t worry, God will provide! Eh buat yang sedang galau nunggu jodoh yang belum kunjung datang juga deh, postingan ini buat kamu! Don’t worry God will provide! *Nyiahahhaahaha…teteuppp ajeee ya Jo nyempil yang beginian* wakakakak ๐Ÿ˜‚

Uppa punya cita-cita mau punya usaha sendiri aja. Terinspirasi dari iklan Tokopedia ceunah “ciptakan peluangmu”…hahahaha amiennnn amienn! Istri dukung aja deh, yang penting uppa betah dulu nih kerja di perusahaan Jepang yang super disiplin dan kaku abiss(hahahahaa….kesian dia mesti HAIKKK HAIKKKK saban hari)

Yaudah ah bacanya jangan serius-serius amat sih, pokoknya tetap semangat dan optimis ya. Whatever it is! HAVE A NICE DAY!

Ps: Ohya Santi juga baru cerita di blognya tentang betapa sulitnya perekonomian dunia saat ini…saya dah tulis postingan ini dari minggu lalu tapi belum sempat posting karena ga ada foto yang mau diinsert…eh Santi bikin postingan serupa jadi saya kira pas banget untuk mendukung postingan ini. Baca blognya ya : www.santistory.wordpress.com

Ciaoooo

41

Count Your Blessings

Just like last years, instead of making resolutions, I’d prefer to look back to these past 365 days to see and count blessings from God unto me and my little family. 2015 has been a quiet rough year for us but of course we recieved many blessing too. Through our ups and downs I count all that happen to our life as a blessing from God, no matter how bad it was. Like usual, I’ll summarize them per month.

JANUARY

I celebrate my terrific 33 birthday on this month. Its such a blessing seeing how God has lead me until today. Giving me a very loving and caring husband, two adorable kids, a sweet family, loyal friends, a job that I always enjoy with and healtiness. Last year, I got a birthday surprise from the parents and students in my class. Such a lovely birthday ever.

FEBRUARY

Its a month of flood. Jakarta was like a dead city (at least in my area). What is the blessing, then? We had more holidays and just stay at home. Lol ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ƒ

MARCH

My sister Jessie came visiting us. We had a nice vacation,the three of us (Kaka G, Jc and I). Where did we go? Oh we went to Malang. We we were able to visit Jatim Park (Museum Angkut and Batu Secret Zoo). We enjoyed our trip by eating all the delicious food from Malang. We went to our highschool dormitory in Lawang and went to the beautiful Mount Bromo. Such a lovely holiday ever. I really wish can go back there, but this time I want to go there with Kakak G, uppa and ndul.

APRIL

April was the worst month ever for me because I had a motorcycle accident which caused a bone-dislocated on my elbow. Its not broken but just dislocated. But I should tell you that this was a nightmare for me because I have to stay in a clinic (rumah patah tulang) for 6 days and I should sleep on the floor for 1,5 months. I was in pain, suffering and hopless. Kinda exageratting? No, because I literally cannot moved my hands for two months. I was upset with my condition. I kept questioning God, Why this ‘shit’ happen to me. Why? Why?. I wasn’t able to go to work for 1 month. I need to go to therapist every 5 days. The worst part was, I need to learn how to fold my hands, its crazy that my hands was so stiff like an iron, I cannot fold it but I have to learn how to bear with the pain, or else It won’t get any better. I really suffer a lot everytime I try to fold my arm. I cried, I screamed out loud, I almost gave up. But I pray to God, to give me strength.

So, what blessing that I got from this awful accident? Of course I can have a long-long nap everyday for 1,5 months.Hahaahahaha ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜

These past 5 years, After having babies, I rarely sleep tight without interuption. But that time God allowed me to let my body rest and break a little bit. After all, this accident has taught me to be more careful (even that was the mistake of my ojek driver) and the most important thing is to teach me about to surrender my life more to Jesus.

MAY

Such a busy month in school but I still cannot actively moved since my hands still in pain. The blessing is? Of course I have lesser job to do. Hahahaha *think positive aja ya Jo*

JUNE

I had a long break. It’s my one full month holiday. My elbow was getting better and I decided to have a little exercise because I noticed that I gain so much weight. It was so obvious since I just lay down almost all the time for couple of months.

JULY

To support my exercise, I need to balance it with the food that I consume every day. So I decided to start my diet mayo. 13 days no rice, no salt and no drama. It was a big achievement for me because it was not an easy challenge as I thought before. But I was succeed till the last day and proudly saying, I lost 4 kilos. Hoorayyy!

AUGUST

I continued eating healthy food and do exercise twice a day. I am proud of myself for being consistent doing the healthy life style for couple of months already. Until one day during the preparation of my daughter’s 5th birthday, I was too tired and need some sugar and a plate of sate padang and martabak telur, and pizza and many many more food to make me feel happy again so that’s it, I ruin everything. Hiksss

This month, after Kakak G’s birthday party at school I finally have guts to sell my cupcakes. So, Its been four months since I sell these lovely cupcakes to friends and relatives. Thank you for those who have encouraged me to do this (I am not that confident to let people eat my baking result) Especially Elis my best friend at school and my other colleagues…thank you guys!

SEPTEMBER

It was uppa’s Birthday. I was not able to write about his birthday here in the blog, but let me tell you that this guy is such an amazing person. How can God be so good to me that He let me marry uppa? He turned 40 this year and he still look like 30 for me. He is such a responsible husband, a good father and a loving one. No one can beat the level of his ‘Jayusness’…hahahaa but thats what makes me laugh every day. He rarely complain about life, about how hard his work is (even I know he was under pressure and stressful with his boss and his coworkers). He is my super dilligent and hard worker guy. My favorite person, my optimist husband. I always remember of what he said to me :”don’t worry honey, God will provide” And its true. I pray that uppa will have a good time in his new working place this January. Yes, when I told you about how Uppa’s company almost went bankrupt last month (as you know oil and gas company not in a good condition this year), they fired lots of employees and uppa is also included. Thank God, he get his new job again. God, please bless this man, wherever You bring him, he will do his best and we let YOU do the rest. Amen

Ooops, I almost forgot ย I watched the concert that I’ve been waiting for so long. Bon Jovi!

wpid-20150911_181633.jpg

OCTOBER

October 4th was our 6th wedding anniversary. I can’t believe that I’ve been married with uppa for this long, and we’ve been together for 10 years. May God bless this little family we have, may we always count on YOU for whatever we do in our life. Looking forward for many many anniversaries ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜š

October 11th, a week after our anniversary, we finally moved to our very own house. This will be our first house. A little nest for our family. The house is very small but we are so happy becuse it is such a long journey until we get this blessing. Thank you, Oh dear lord!

By moving to the new house, I finally dare myself to drive a car. Yeayyyyy!!! Finally I can bring my kids every day with me to school and they can sleep and have good rest on the way to school and way back home. Thank you, again dear Lord!

wpid-img-20151004-wa0004.jpg

my favorite picture…

NOVEMBER

Nothing really special here but I should thank God that my mom has safely arrived in Sacramento, to visit my sister Jc who will give birth to her first baby. God has led and guided my mom and all went smoothly๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

DECEMBER

The last month of the year and God gave his blessing through the birth of my nephew.. Matthew! I am officially an inangtua. My very first nephew. Congrats to my sister. Now I am suffering because I really want to kiss the baby (kissing my mobile screen)….oh Matthew, Inangtua miss you so much. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š

This month, I have a long holiday (3 weeks holidays) and we were able to spend holiday in Bandung. We dont really care about the place (Bandung is so mainstream, rite?) But what matter is, the persons you went with. Yes, this time we spent holiday with my two besties, Hanna and Debby. We used to call ourselves ‘Power puff Girls’. I will tell the story later. We were so happy spending holidays together. Hope will do this again, soon.

During the holiday, I dare myself to sell more cupcakes to friends in Sudirman area. Thank God, I was able to sell almost 1,000 cupcakes during this month. Wowwww I can’t believe myself.

Through our ups and downs, through our joy and tears, I know for sure that God will lead us and guide us and hold our hands to walk in His path. We surrender all our life unto You, dear Lord! We don’t know about tomorrow but we surely know that YOU are there to watch us and to catch us when we fall.

Have you count your blessings? Because I did, His blessing is never end. He is our God, our number one Provider. No matter how hard our life is, just bite like a man! Just do it, do your very best and Let God take control of our life. So, I am so ready for 2016, I am ready to count another blessings from God. Happy New everyone! Thank you for reading and leaving your comments in my blog. We will see each other again, here very soon. Have a blessed new year๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š

To end this writing, I will give you a nice song “Count Your Blessings”

When upon lifeโ€™s billows you are tempest-tossed,
When you are discouraged, thinking all is lost,
Count your many blessings, name them one by one,
And it will surprise you what the Lord has done.Refrain:
Count your blessings, name them one by one,
Count your blessings, see what God has done!
Count your blessings, name them one by one,
*Count your many blessings, see what God has done.
[*And it will surprise you what the Lord has done.]Are you ever burdened with a load of care?
Does the cross seem heavy you are called to bear?
Count your many blessings, every doubt will fly,
And you will keep singing as the days go by.When you look at others with their lands and gold,
Think that Christ has promised you His wealth untold;
Count your many blessingsโ€”*money cannot buy [*wealth can never buy]
Your reward in heaven, nor your home on high.So, amid the conflict whether great or small,
Do not be discouraged, God is over all;
Count your many blessings, angels will attend,
Help and comfort give you to your journeyโ€™s end.

Xoxo,
JOEYZ